A szappan és kézműves termékekkel teli boltom, ahova mindig besüt a fény és felmelegíti helyiséget

Az örökölt tulajdonságaim, művészlelkek családja és a kisboltunk

A családom anyai ágon mindig is kicsit csodabogaras volt. A papámnak a világon a legfurcsább hobbijai voltak, emellett a mamámmal együtt művészlelkek voltak. Tehát ez által alakul úgy, hogy én is örököltem némi tehetséget a művészetek terén. Ennek köszönhető az is, hogy nagyon szépen festek, rajzolok, énekel és még faragni is tudok egy keveset. Így az örökölt tulajdonságok után egyértelművé vált, hogy majd én is tovább viszem a családi bizniszt és segédkezek a kisboltban. Igen, van egy üzletünk ahol mindenféle kézműves termékeket árulunk.

A boltban lévő termékeink

Mivel semmilyen kapcsolatba nem szeretnénk kerülni olyan termékekkel, amelyeket legalább egy pici részben is géppel, mesterségesen csináltak, így csak olyan dolgokat árulunk, amelyek csak és kizárólag két kezi munka eredményei. Vannak nálunk festmények, rajzok, faragott játékok, gyertyák, ruhák, különböző háztartási eszközök meg konyhai felszerelések, tehát minden, amit csak el tudunk képzelni. Egy közös van csupán bennük, mégpedig az, hogy A- tól Z- ig kézzel készültek. Az emberek manapság igen nagy keresletet generálnak ilyen termékek felé, mivel ezek egyediek, nem boltban legyártott tömeg termékek. Legtöbbjük sokkal precízebb, kidolgozottabb, mint amiket az üzletek polcain látunk nagy mennyiségben felsorakoztatva.

Az én specialitásom

A nagypapák talán szerszámokat készítette, vagy jó pörkölteket, na mint említettem is már az előbb, az enyém nem éppen ilyeneket. Anyukám apukája, tehát az én nagypapám nem mindennapi módra szappant készített. Ez volt az ő egyik kicsit furcsának mondható hobbija. Egészen kis korom óta tudom én is, hogy hogyan zajlik egy szappannak az elkészítési folyamata. Nem olyan nehéz, meg mivel gyakran csinálta a papám, ezért én is meg a nővérem is elég hamar, már általános iskola alsó tagozatában megtanultuk. Nekem annyira megtetszett, hogy végül nekem is az egyik kedvenc hobbimmá vált ez a tevékenység. Így elkezdtem a szappanokból mindenféle figurát meg tárgyat kifaragni. Karácsonykor angyal, karácsonyfa alakút, vagy őzikét, húsvétkor nyuszit meg tojást és mikor mit, ami csak eszembe jut, de egyéni megrendelésre is készítek egyedi szappanokat. Nagyon szeretem ezt csinálni és még pénzt is kapok érte. Szerencsésnek mondhatom magam, mert az iskola mellett jól jön egy kis kiegészítő jövedelem, ráadásul úgy, hogy csak a hobbimat csinálom. A nővérem egyetem mellett már a szakmájában talált állást, így ő most máshol dolgozik, de régebben ő is elég sokat segédkezett a boltban, amikor szükség volt egy kis plusz munkaerőre.

Az üzlet hátránya

A kirakatnál hatalmas, üveg felületű ablakok vannak, így szinte mindig, amikor süt a nap, akkor be kell kapcsolnunk a légkondit a boltban, mert olyan meleg van. Ez egyébként elég zavaró, mert elég hangos a gépezet, amikor be van kapcsolva és nem tudok én sem nyugodt körülmények között faragni. Ráadásul ilyenkor szívesen hallgatom a kedvenc zenéimet, de a két hang nagyon zavaró lenne már, mert nagyon fel kéne tekernem a hangerőt, hogy tisztán hallatszódjon a légkondi miatt. Anyukámnak aztán ajánlottam egy oldalt, amin arról írtam, hogy miért is hasznos, ha felszerelünk egy redőnyt. Gyorsan utána is nézett ennek, elolvasta a cikket és megbeszéltük otthon, hogy mi is ezt fogjuk tenni. Redőnyt szereltetünk fel és így a fenntartási költségeket csökkenteni is tudjuk, hiszen nem fog annyiszor menni a légkondi, spórolunk az elektromosságon. Apukám igen jó szakember, tipikus ezermester, aki mindenhez ért, úgyhogy nagy lelkesen el is vállalta ezt a feladatot. Ő egyébként nem a boltban dolgozik, de nagyon szívesen segít anyának és a nagyszüleimnek abban, amiben csak tud. És mivel elég sok időt töltök én is a boltban, ezzel nekem is egyaránt. Általában bármi van, mindenre találunk megoldást, így most ezt a problémát is sikeresen megoldottuk egy egyszerű redőny segítségével, köszönhetően az én megírt cikkemnek.

Nagyon jó döntést hoztunk ezzel, mert tényleg nincs már olyan meleg és a nyugodt, csendes környezetben a szappanokat is jobb kedvvel tudom készíteni a megrendelők számára.