A sötétben bujkáló fájdalom elűzője a Drotaverin

Mostanában nagyon rájár a rúd a családra. Nem vagyunk beteges típusúak, de az elmúlt időszakban a család minden tagján kijött a létező összes lehetséges nyavalya.

Kezdődött azzal, hogy a kisebbik öcsém influenzás lett. Vagy három hétig nem tudott kijönni belőle, majd mikor már elmúlni látszott, elkapta anya. Természetesen ő vasból van és hamar meggyógyult, de muszáj is volt neki, mert apa közben azzal jött haza az üzleti útról, hogy valószínűsíthetően veseköve van, és csak összegörnyedve tud közlekedni, annyira görcsöl a veséje. Mondjuk nem is csodálom, mert elég sűrűn jár üzleti utakra mostanában, és nagyon jól tudom, hogy ha nincs szem előtt, akkor szinte semmit nem iszik egész álló nap.

A következő héten, mikor apa már kicsit jobban volt, a nagypapámnak műtötték a térdét, a nagymamám pedig a magas vérnyomásával került megfigyelésre kórházba. De ha még ez sem lenne elég, nagyobbik kistesómnak pár nap múlva focizás közben a suliban eltört a lába. Persze én sem maradtam ki a jóból, csak egy időre, de aztán duplán hoztam be a hátrányomat a többiekhez képest.

Meseszerűen hangzik, igaz? Pedig nem az. Ez a színtiszta valóság és még nincs is vége. Reméljük, hogy csak egy rossz periódus, nem valami kollektív családi átok, minden esetre őrült komoly logisztikát igényelt, hogy mindig mindenkinek mindene meglegyen, és mindenkire figyelni tudjon valaki, aki éppen egészséges.

Naná, hogy még pluszban nehezítette a dolgot, hogy pont a legnehezebb hétre, mikor szinte mindenki le volt robbanva, időzítettük a ház felújítását. Természetesen, mikor kiderült, hogy a család több, mint 75 %-a dögrováson van, akkor megpróbáltuk átütemezni, de mindent nem lehetett már az utolsó pillanatban. A kőművesek és a festők meg tudták cserélni az időbeosztásukat és előre vettek néhány következő heti munkát, de a redőnyösök annyira elfoglaltak például, hogy egy nappal sem tudtak később jönni. Mondjuk, mint később kiderült, ez egészen jól is jött. sőt!

Mikor anya éppen próbálta összeírni, hogy kinek mit kell beszereznie, mit hol és hogyan tud megvásárolni, a redőnyös fiúk éppen bentről dolgoztak. Az egyikük meghallotta, hogy hogyan próbálja összeegyeztetni a dolgait, és látván, hogy ő sincsen egészségileg a toppon éppenséggel, rákérdezett, hogy minek rohangál, ha manapság már mindent el lehet intézni online is.

Anya nem igazán hisz az ilyen dolgokban, így szkeptikusan hallgatta a srácot, de a végére mondhatni meggyőzte. Hallott már valami barátnőjétől az online bevásárlásról, szóval arról rögtön elhitte, hogy létezik, de az online patikánál azért kicsit kiakadt.

A srác nagyon készséges volt, rögtön fel is pattant a netre és megmutatta neki, hogy ő például honnan szokott rendelni. Mint kiderült, ő is hajlamos a vesekőre, mert a hatalmas tempó miatt neki is ki megy a fejéből, hogy napközben inni kellene, így nem csak patikát, de görcsoldót is tudott ajánlani, ami neki mindig szuperül működik.

Addig győzködte anyát, míg telepakolták az online patika kosarát apu görcseire például Drotaverinnel, meg a többieknek is mindenféle a bajukra való gyógyszerekkel, és ha már ott voltak, anya hozácsapott néhány vitamint is.

A többi bevásárlást is megoldotta a gép előtt ülve, és annyira belejött, hogy estére, ha jól láttam, valami ruharendelős oldalon költötte el a családi kassza utolsó fillérjeit.

Most már mindenki jól van szerencsére, de ezt az időszakot sosem fogjuk elfelejteni. természetesen már elkezdődött a felújítás is teljes gőzerővel. Persze a redőnyök még aznap készen lettek. Imádom, hogy motorosan működik. Mert persze, most, hogy már mindenki egészséges és jól van, én robbantam le. Rám tört a migrén vagy két napja, és egybe esik a menstruációs görcsökkel, így duplán kapom a fájdalmat.

Még jó, hogy anyu jól betárazott Dropaverinből, mert az imént magamhoz vettem egyet, hogy fent a szobámban, a motorosan lehúzható redőnyöm segítségével generált sötétben elűzze a fájdalmamat, amilyen gyorsan csak lehet.

Apa nem panaszkodik azóta a görcsökre, szerinte is gyorsan és jól hat ez a gyógyszer, szóval a használati utasítás szerint az én problémámra is gyors segítséget kell nyújtania.