Redőnyt és ablakszigetelést a szobámba! Most, legyenek szívesek!

Mindig is volt redőny  a szobámban, ugyanis világosban nem igazán tudok és nem is szeretek és így mind ezekből kifolyólag nem is nagyon akarok aludni. Azonban arra elég hamar rájöttem, hogy a redőnyt hiába húzom le, azért szigetelőként nem teljesíti azt az elvárt szintet, ami már nekem örömet okozna. Például nyáron, ha le van húzva, akkor értelemszerűen nem süt be a nap, nem jön be a meleg. Jaj, hányszor próbáltam ezt, de valahogy sajnos sosem jött össze.

Aztán télen meg kinyitottam, hogy kicsit szellőztessünk, jobb legyen a levegő, de hiába húztam le a redőnyt, pillanatok alatt bejött a hideg levegő és utána meg vehettük elő az új takarókat a szekrényből.

A szüleimmel elég sokat beszéltünk a  dologról, majd arra jutottunk, hogy ide nekem nem más, mint szigetelés kéne. Így esett a választás az ablakszigetelésre, amit először a szobámban valósítottunk meg, majd sorba jött a családi házunk többi helysége is, ami azért valljuk be, hogy egy emeletes családi háznál nem kevés szobát és ablakot jelent, de teljesen megérte.

Egyébként nem tudom, hogy ki hogy van vele, de mi lassan 10 éve élünk ebben a házban és ez soknak és kevésnek is tűnik. Olyan, mintha csak tegnap lett volna, hogy ideköltöztünk, másrészt viszont, más szempontokból 10 év nagyon soknak tűnik. Kinek mi. De mindig van valami, amit a házon csinálni kell, vagy legalább is kéne, vagy folytatni, befejezni, esetleg elkezdeni. De szerintem ettől szép egy saját ház története, hogy igazából sosem érzed úgy, hogy minden kész van. Persze, kicsit fárasztó lehet, hogy ez egy folyamat, nincs megállás, de mindig újíthatod, csinosíthatod, jobbá teheted az otthonodat.

A házamban nekem a berendezés is nagyon fontos, nem csak a praktikusság, mint ahova például a szigetelés tartozik. A bútoroknál főként a minőségi alapanyagból készülőket keresem. Ez az elsődleges szempontom a megfelelőek kiválasztásakor. Ezt követi a kényelem, hiszen ezek használat miatt lesznek elhelyezve valahol és fontos, hogy például egy kanapéról, fotelről, vagy ágyról van szó, akkor az kényelmes legyen, pihentető a használója számára. Ez után jön a kinézet, ami szintén nem elhanyagolható. Stílusos, modern vagy klasszikus, nem számít, a lényeg az, hogy illjen a környezetébe, mutatósnak mondhassuk. Természetesen az is nagyon fontos, hogy praktikus legyen egy bútor. Felszerelve fiókkal, vagy pedig elegendő pakolófelületet biztosítson.

De a szigetelésnél egyáltalán nem számít, hogy milyen, mivel egyébként ablakszigetelésről beszélünk, így nem is látszik igazából. Itt csak és kizárólag a minőség az, ami számít. Hogy nyáron bent megtartsa a szoba kellemes, hűvös hőmérsékletét, hogy ne olvadjunk el a melegben, mint egy fagyi, vagy jégrém és ne hideg zuhannyal próbáljuk hűteni magunkat. Télen pedig a szigetelésnek pont a szoba melegét kell megőriznie. Minden szempontból megéri, én csak jót tudok mondani róla. Ha bárki kérdezi, hogy mi a kedvencem a szobámban, akkor már nem a redőnyt mondom elsőnek, ami nélkül egyébként nem lenne túl jó aludni, a már említett sötétség miatt, amiben könnyebben és szívesebben alszom el, hanem az ablakszigetelést hozom fel elsőnek a listán, mert végre helyreállt a hőmérséklet az otthonomban. Köszönet érte!