A redőnyös srácok megmentették a meglepetés bulit hélium palackokkal

Két óriási projektünk volt ebben a hónapban, az egyik, hogy megcsináltatjuk a motoros redőnyöket a házon, a másik, hogy apának egy óriási szülinapi bulit rendezünk otthon. És, hogy hogy függ össze a kettő, és hogy kapcsolódik a történethez a hélium palack?

Máris elmesélem.

Már rég óta tervezgettük, hogy szereltetünk fel a házra motoros redőnyöket. Nagyon szerettük volna, mert egy ismerős házaspár házán is van, és nagyon irigyeltem őket, hogy nem kell minden este és reggel körüljárni a házat és kézzel felhúzni minden redőnyt, hanem egy gombnyomással elintézhető az egész.

Kértük az elérhetőségét a redőnyös cégnek, akikkel ők csináltatták, de mivel nagyon profi munkát végeznek, elképesztően be voltak táblázva és nagyon sok volt a várakozási idő. Másfél év múlvára tudtak időpontot adni, de mivel tőlük láttunk referenciát és tudtuk, mennyire profik, így mindenképpen ki akartuk várni a sorunkat.

Az idő, amikor sorra kerültünk most nyáron jött el, pontosan egy héttel édesapám születésnapja előtt. Féltünk, hogy nem lesz kész addigra, mert meglepetés bulit szerveztünk neki és nagyon fura lett volna, ha közben ott dolgoznak a munkások, de azért bevállaltuk, mert apa gyanút fogott volna, ha húzzuk az időt valami fals indokkal. Szóval belevágtunk minden félelmünk ellenére, de végül kiderült, hogy nagyon jól tettük.

Ugyan is a nagy szervezési munkákat a redőny szerelő munkások mind végighallgatták és egy váratlan helyzetben hatalmas segítséget tudtak nekünk nyújtani.

Történt ugyan is, hogy kitaláltuk, hogy héliumos lufikkal fogjuk feldíszíteni a házat. Nagyon szuperül ki is találtuk az egészet, meg is rendeltük a lufikat, de az utolsó pillanatban lemondta cég, akiktől megrendeltük, és ott álltunk tehetetlenül. Próbáltunk találni másik céget, de mivel nagy mennyiségben volt szükségünk lufikra, ilyen rövid határidővel a buli előtt senki nem tudta elvállalni.

Már majdnem kétségbe estünk, mikor a srácok közül egyikük szólt, hogy neki lenne egy ötlete. Visszatért belénk a remény és lélegzetvisszafojtva hallgattunk, mi lenne az a nagy ötlet.

Azt mondta, mivel ők hegesztéssel is foglalkoznak, sokszor szoktak gázpalackot rendelni hozzá és úgy emlékszik, lehet ott kapni hélium palackot is. Azt javasolta, hogy vegyük fel a kapcsolatot, rendeljünk palackot és fújjuk fel mi a lufikat. Nem is tűnt olyan elvetélt ötletnek, egyetlen egy dolgot leszámítva, hogy mi anyával félünk az ilyesmitől, biztosan nem mernénk gázpalackkal lufit fújni. Erre is találtunk megoldást, mert annyira rendesek voltak a srácok, hogy felajánlották, felfújják ők nekünk.

Nem maradt más hátra, felvettük a kapcsolatot a palackosokkal, akik szintén nagyon kedvesek és kifejezetten gyorsak voltak, így hamar meg is érkezett a hélium palack hozzánk. Nekünk csak annyi volt a feladatunk, hogy megvegyük a lufikat, amiket fel tudunk vele fújni.

Végül is nem csak, hogy több lufink lett, mint amennyivel eredetileg számoltunk, de olcsóbbra jött ki a történet az eredeti felállásnál, ezért nagyon boldogok voltunk. Nagy örömünkben meghívtuk a redőnyös fiúkat is a buliba, mert nagyon összebarátkoztunk és ekkora segítségért az a minimum, hogy őket is meginvitáljuk.

A buli nagyon jól sikerült, minden olyan volt, amilyennek lennie kellett, apa nagyon meglepődött és nagyon jól is érezte magát a születésnapi buliján. és a redőny is csuda jó, azóta azzal vagyok elfoglalva, mióta csak készen lett, hatalmas áldás ez egy akkora házban, mint a miénk, hogy nem kell minden nap kézzel le és fel húzogatni a redőnyöket. De a legjobbak a héliumos lufik voltak, amik megkoronázták a bulit. És nem csak az volt zseniális, ahogy a redőnyös srácokkal összedolgozva megvalósítottuk ezt, hanem az is, ahogyan a buli végén mindenki rajzfilm hangon kommunikált a hélium hatására.