Nincs is jobb a vidéki ajánlásnál

Barátnőm szülei Püspökladányban élnek, gyakran ülünk autóba és látogatjuk meg őket. Elég aktívak, sok helyre mászkálnak, és a házukat is szép lassan újítják. Legutóbb, előző hétvégén, amikor ott voltunk, éppen a redőnyöket cserélték náluk. Náluk még régi redőnyök voltak, amik kiszolgálták már az idejüket, így ideje volt már a cserének. Mivel nagy házban élnek, így sok ablakuk is van, így azért kellett spórolniuk, mire összejött rá az elegendő összeg. A ház külsejét nézve, semmi más nem volt, ami rontotta volna az összképet, csak a redőnyök. Nagyon szépen megcsinálták nekik tavaly a külső szigetelést, majd a ház kapott egy új színt is. Tavaly előtti nyáron pedig egy teljesen új, a régihez hasonló, cseréptető került a ház tetejére. A redőnyök cseréje volt a legkevésbé fontos, ezért ezt hagyták utoljára.

Amikor a redőnyösök dolgoztak, akkor megemlítettem, hogy egy közeli barátunk építkezik, és nagyon erősen gondolkozik azon, hogy elektromos padlófűtés legyen a házában. Több embertől hallotta már, hogy mennyire kifizetődő, ezért is kacsintgat ennyire afelé, hogy neki is legyen elektromos padlófűtése. Egy gondja volt csak, hogy nem tudta, kikkel csináltassa. Majd az egyik mesterember, aki a redőnyt rakta fel éppen, hozzám szólt. Elnézést kért, nem akart hallgatózni, viszont meghallotta, hogy miről beszélgetünk. Elmesélte, hogy az öccse is nem olyan rég építkezett, és neki is van elektromos padlófűtés a házában. Erre fel én megkérdeztem tőle, hogy emlékszik-e, melyik céget bízta meg ezzel a munkával az öccse. Természetesen tudta, hiszen ezért is csatlakozott be a beszélgetésünkbe. Az elektromospadlofutes.info webcímet írta fel nekem egy papírra, ami nála volt. Elmesélte, hogy a testvérénél milyen korrekt, precíz, alapos és jó munkát végeztek, éppen ezért is meri ajánlani őket a barátomnak, még ha csak így rajtam keresztül is. Az elektromos padlófűtés egyébként nagyon költséghatékonnyá teszi a háztartás, ezen kívül pedig a gázszámlát is meg lehet szüntetni. Mindannyian tudjuk, hogy télen milyen sok gázt elhasznál az ember, és azt is, hogy az milyen sokba tud kerülni. Nekem az első albérletemben például úgy ment ez, hogy minden hónap végén megállapították, hogy ez most nagyon hideg hónap volt, legyen mindenki számára 20 ezer forint a gázszámla, utána pedig, azt mondták, hogy most mondjuk, legyen 15 ezer forint, mert hidegnek hideg volt, de nem volt olyan vészes. Az egyedi fogyasztásunkat egyáltalán nem nézték, és nem is mérték. Pont akkor, amikor én beköltöztem oda, akkor volt az, hogy leszedték a radiátorokról minden egyes lakásban az órákat, és akkor váltott át a ház erre a fizetési módszerre.

Illetve fontos arról is szót ejtenünk, hogy Tibinek nem csak a pénz lebeg a szeme előtt. Szeretne tudatosan vigyázni is a környezetre, és nem szeretne több gázt használni. Mindig ügyelt arra, hogy feleslegesen ne szennyezze a környezetet. Az elektromos padlófűtés egy tökéletes megoldás lesz erre, hogy végre ki tudja iktatni teljes mértékben a gázfogyasztását. A főzőlapja is elektromos, így akár be se kell kötni az épülő házába a gázvezetékeket, hiszen az elektromos padlófűtés felel majd hidegebb időben a melegért, a főzőlap pedig szintén elektromos lesz, mint ahogy azt már írtam is. Az elektromos padlófűtéssel végre tud majd egy akkorát ugrani a környezetvédelmi ranglétrán, hogy igenis büszke lehet magára, hogy ő már többet nem gázfogyasztó.