Nagytakarítás, szobalány állás

Idén nem arra a helyre mentem vissza dolgozni, ahol évekig voltam. Hogy miért? Hát nem panaszkodtam soha sem, de a főnök nő olyan kiállhatatlan vezetőt vett fel, hogy nem lehet vele együtt dolgozni. Az ő helyzetét is megértem, hiszen öreg, és már nem tud mindenre figyelni, viszont én ezzel a nővel kizárt hogy még egy szezont lehúzzak.brooms-857508_640

A munkahely

Sok helyre beadtam a jelentkezésemet, mint konyhai kisegítő, vagy mosogató. Az egyik hotelből kaptam egy visszajelzést, hogy mosogató nem kell nekik, de felajánlanak egy szobalány állást, ha elfogadom. Még soha nem csináltam ilyet, de gondoltam nem lehet annyira nehéz, így elvállaltam.

Már levélben felkészítettek rá, hogy a hotel zárva volt 2 hónapig, mert renoválás volt, ablak csere, redőny… Gondoltam is magamban, na akkor tutira lesz mit takarítani az elején biztos. Mire mindent lemosunk, tiszta lesz, és az ágyak, szivacs…

A szembesülés

Hát amikor legelőször megláttam a szobát, azt gondoltam hogy visszafordulok. Minden poros, sáros, hiszen jó ideje nem volt kitakarítva, és mivel nyílászáró csere is volt, így az ablakokra is ráfér egy alapos csutakolás.

Azt hiszem ennyi vödör vizet még soha nem használtam el egy szoba kitakarításához, mint ennél a hotelnél. Persze az vigasztalt, ha egyszer minden szép tiszta lesz, akkor utána már minden könnyebb lesz.