A melegben a legjobb segítség

Soha nem felejtem el azt a napot, amikor a hetedik emeleti keleti fekvésű lakásunkra redőny került. Azt gondolom ezt csak az tudja átérezni, aki volt már hasonló helyzetben. Laktál már olyan helyen, ahova besütött a nap nyáron reggeltől estig?

A napfény

Persze nagyon szeretem a napot, és a tél után mint mindenkinek, nekem is elvonási tüneteim vannak ami a fényt illeti, de nagyon utáltam arra kelni, hogy a „hasamra süt a nap”. Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én nem tudok világosban aludni. Persze volt sötétítő függönyünk, de mégsem olyan mint a redőny. A melegről pedig nem is beszélek…

Régi vágyam volt, hogy legyen végre redőnyünk, hogy élvezhessem a sötétben alvást. Téged nem zavar az hogy ha fényt látsz?

Az alvási szokáswindow-1502348_640

Mindenki másképpen tud aludni, hiszen mások a szokásaink. Neked van különösebb alvási szokásod?

A páromnak annyira jó az alvókája, hogy nem érdekli semmi, ha lefekszik akkor alszik. Főként ezért is én örültem jobban a redőnynek is. Nekem szükségem volt arra, hogy sötét legyen, és ezt annyira a függöny nem teremtette elő. Emlékszem, akkor az ágyunk pont úgy volt a szobában elhelyezve, hogy reggel amikor a bal oldalamra fordultam, a fény belevilágított a fejebe. Iszonyú idegesítő volt, és zavaró.

A panelből való kiszabadulás

Igaz örültem a redőnynek, de még jobban örültem akkor, amikor eladtuk a paneli 7. emeleti lakásunkat, és vidékre költöztünk. Nem gondoltam volna, hogy valaha én fogok ennek a legjobban örülni. Itt sok hasznos ötletet találtam a vidéki élettel kapcsolatban.

Anyám emlékszem mennyire meg volt lepődve, hogy mi vidékre költözünk. Ennyire örülök annak, hogy kiszabadulunk a beton dzsungelből, hiszen én ott nőttem fel. Eleinte nem is tudtam meggyőzni arról, hogy én tényleg boldog vagyok kint, és hogy semmi pénzért nem is szeretnék visszaköltözni újra.

Szép lassan igyekeztünk mindent megteremteni ami ahhoz szükséges, hogy megfelelő életünk legyen. A www.napelemrendszer.info oldal is egy ilyen volt. Igen, mert elkezdtünk érdeklődni a napelem iránt, és gyűjteni arra, hogy mi is tulajdonosok legyünk. Hiszen nagyszerű dolog lenne, ha nem kellene fizetnünk villany számlát, a későbbiekben pedig ha a fűtésünket is villanyra szerepeltetnénk, akkor azt sem.

Persze sok a tenni való, és még sok minden hátra van, de soha nem cserélném el ezt az életet a régi panelos életünkre.