Lehúzzuk a rolót? Vagy webáruházat készíttessünk?

Sokakat foglalkoztató téma napjainkban a webáruház készítés. Mikor érezzük a hiányát? Miért szükséges? Miért nem elég a fizikailag elérhető boltunk? Milyen előnyünk van, ha webáruházat készíttetünk?

Szeretném saját véleménnyel és egy kisebb sztorival megválaszolni ezeket a kérdéseket.

Egy régebbi barátnőm apja árnyékolástechnikával foglalkozik, magyarul redőnyöket árul és szerel fel, illetve bármit, ami az árnyékolással kapcsolatos. Falun lakik, de szeretne nem csak vidéki, hanem sok pesti megrendelést is. Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy habár nem szerettem sose, mert nem egy tipikus kedves fickó, de segítek neki. Ajánlottam egy általam már ismert oldalt, ahol webáruház készítéssel foglalkoznak, ez pedig nem más volt, mint a Grent Média oldala, a grentmedia.hu.

Amikor először látta Gyuri bácsi a weboldalukat, hamar beszippantotta és tetszett neki nagyon az, amit látott. Gondolok itt az alaposságra, a részletes leírásokra, a sugárzó profizmusra, vagy éppen a referenciákra. Nem könnyű őt meggyőzni, de a honlapjuknak nem volt nehéz dolga, Gyuri bácsit is „betörte” hamar. Ahhoz képest, hogy 60 felett van, nagyon is otthonosan mozgott a weboldalon, bár ez nem is csoda, hisz a honlapjuk is nagyon felhasználóbarát és valóban könnyen kiigazodik az ember rajta, hamar megtalál mindent, nem kell hosszú percekig bolyongani, mert éppen nem logikus az elrendezés, vagy el van dugva valami, nem, itt minden tiszta és egyértelmű. Meg is csináltatta Gyuri bácsi a saját kis webshopját a céggel, és mit ne mondjak, nagyon elégedett volt az eredménnyel, nem is gondolta volna, hogy ennyire rendben lesz a dolog. Mivel ő azért annyira nem ért az informatikához, azt leszámítva, hogy magabiztosan netezik, így karbantartásra is lehetőség van a grentmedia.hu weboldalnál. Az árakról hosszan és részletesen írnak, egy szóval minden stimmel.

Gyuri bácsinak bejött az álma, egyre több és több megrendelést kapott redőnyök felszerelésére a városból, mint amennyi eddig vidéken volt, ezáltal a bevétele is nőtt természetesen.

Azért írtam le ezt a kis sztorit Gyuri bácsiról, mert úgy gondolom, hogy példaértékű az, hogy mert lépni és felzárkózni, hiszen a mai világban tartani kell a lépést mindenben. Úgy gondolom, hogy a legtöbb területen szinte manapság már-már képtelen teljesíteni, ha nem vagyunk rajta az online piacon. Az emberek elkényelmesedtek, és ha nem muszáj, nem szívesen mennek el otthonról ezért, azért, amazért. Redőnyért se feltétlen. Beüti az ember (a feltehetőleg standard) méreteket, és kiválasztja, a gondos, részletes leírás elolvasása után, hogy melyik redőnyt szeretné megvenni, nem megyünk már el az üzletbe ilyenekért. Ugye?

Manapság már az ember a következő állását is interneten keresztül szerzi. Egyik lány barátom például pontosan így ment ki Ausztriába szobalánynak a múlt téli szezonban. Ezen kívül számos ilyen dolog van, legyen az tárgy, mint a redőny, vagy szolgáltatás, mint például álláskereséssel foglalkozó cég. De tárgynál megemlíthetnék egy online szupermarketet, ahol a heti vagy akár a havi nagybevásárlást is el tudjuk intézni. Persze van olyan ember, akinél ennek például kultusza van, vagy hagyománya, esetleg megszokásból csinálja.

A különféle vállalkozásoknál szinte már-már elvárt dolog az, hogy legyen webáruházuk, és meg vagyunk rökönyödve, ha nincsen. Nem szabad maradinak lenni, mert elnyomnak minket a piacon. Hiába volt jó valami 30 évvel ezelőtt, ha azóta gyökeres változtatásokat hajtott végre mindenki, akkor nekünk is azt kell tennünk. Ez nem „csordaszellem”, amitől elvesztenénk az egyediségünket, sőt!

A Grent Média teljesen egyedi, mobilra is optimalizált, profi webáruházakat készít. Pont, hogy ezekkel lehetne kitűnni a tömegből. Egyeztetéseket követően készítik el a mi kis új webáruházunkat. Nagyon alaposak és profik, ami látszik is, hisz ha jobban körülnézünk a referenciák között, akkor ez hamar leesik szerintem mindenkinek.

Szerintem, ha az ember egy olyan webáruházat tervez készíttetni, ami azt akarja, hogy minden szempontból tökéletes felületet biztosítson az odalátogató gyanútlan nézelődőnek, akikből hamar vásárlók és visszatérő vásárlók legyenek, akkor mindenféleképpen a grentmedia.hu oldalát keresse fel, mert ők biztosan tudni fognak segíteni.