Egy-két jó tanács a redőnyökről meg a babákról

A redőnyökről sokat írtam már korábban. Nagyon fontos a megfelelő modell kiválasztása, a felszerelés. Megy egyáltalán, igazán hasznos tud lenni ha nem csak sötétítő függönyt használunk, hanem redőnyt is, mert az sokkal jobban zárja a fényt. És éjszaka, az alvásciklusunk megfelelő működéséhez elengedhetetlen, hogy minél nagyobb sötét legyen.

Ugyanakkor, szeretnék nektek egy másik témában is tanácsot adni, kedves olvasók. Nemrég belefutottam egy fontos kérdésbe, ami legalább akkora körültekintést igényel, mint a redőnyválasztás. Vagy még nagyobbat. Ez pedig a babakocsi választás.

Miért beszélek erről?

Most fog születni nemsokára a kislányom, és újdonsült szülőként természetesen szeretném megadni mindenből neki a legjobbat. Hiszen ő lesz a szemem fénye. És ezért kutatómunkába kezdtem az interneten, hogy miből mit érdemes venni, milyen játékot, ruhát, babakocsit, stb. De a rengeteg blog között szinte lehetetlen eltájékozódni. Ezért úgy döntöttem, leírom a saját tapasztalataimat Nektek.

Milyen babakocsit érdemes venni?

Multi babakocsit! Ezt nagyon fontos. A multi babakocsik ugyanis sokkal jobbak a normál babakocsinál. De mitől is multi egy babakocsi? Attól, hogy az ülés cserélgethető és állítgatható. Tehát, ha veszünk egy multi babakocsit, akkor ahhoz lesz mózeskosár és sportülés is. Nem kell külön venni egy sport babakocsit, meg egy újszülötteknek valót. Ezzel sokat lehet spórolni. És így a babakocsi 0-tól 4 éves korig használható.

A legtöbb multi babakocsinál az ülések nem csak egyszerűen és gyorsan cserélgethetőek, hanem állíthatóak is minden irányban. Tehát, a gyerekünket velünk szembe is tudjuk fordítani, ha rajta akarjuk tartani a szemünket. Vagy menetiránnyal is tud nézelődni, majd ha nagyobb lesz. Sőt, a sport ülést még dönteni is tudjuk, és a lábtartó rész is meg tudjuk emelni, ha úgy kényelmesebb a gyerkőcnek.

A babakocsi könnyen összecsukható nagyon kompaktra, így magunkkal tudjuk vinni autóban szállítva, és egyszerűen tárolhatjuk. Akár úgy is össze lehet csukni, hogy a sport rész rajta van. A váz strapabíró és könnyű alumínium szerkezetű.

A kerekek strapabíró gumihabból készülnek. Könnyen lehet velük manőverezni minden terepen. Így sétálhatunk a babakocsival aszfalton ugyanúgy, mint egy köves sétányon a parkban. Nem kell attól sem tartani, hogy a kerekek esetleg kilyukadnak. Összecsukáskor még a kerekeket is le lehet szedni, ha éppen hely szűkében vagyunk.

Mire figyeljünk még?

A szülő kényelme is nagyon fontos, hogy sétálás közben lehessen élvezni a friss levegőt, és ne bajlódni keljen a babakocsival. Ezt szolgálja például az állítható tolókar, ami így minden testmagasságú szülőnek megfelel.

A gyerek biztonsága és kényelme minden előtt áll. Tehát erre is érdemes rámenni babakocsi kiválasztásakor. Nézzük meg, hogy milyen funkciók vannak a multi babakocsin, amik ezt szolgálják. A biztonsági öv tehát elengedhetetlen. Legjobb, ha 5 ponton rögzített rendszerűt választunk, ami biztosan fogja a gyereket és nem tud sem kiesni sem kimászni. De a szülő egyszerűen, egy gombnyomással ki tudja nyitni a csatot.

Fontos még a szellőzés. Az ülés huzat anyaga ezért szellőzzön. Legjobb ha légáteresztő, de vízlepergető modellt választunk. Bár a legtöbb multi babakocsihoz tartozik esővédő, ami azért jó, mert így nem kell azon aggódni, hogy a sétálás közben elkap minket egy eső.

Ezeknél a modelleknél kétség sem férhet ahhoz, hogy a baba kényelmesen fog pihenni, amíg mi sétálunk. Mert minden, az ülés párnázottságától a felfüggesztésig a zavartalan pihenés szolgálja.

A legtöbb babakocsihoz tartozik még egy bevásárló kosár rész, ami a váz aljára van rögzítve. Ebben kényelmesen elfér minden babaholmi, a pelenkától kezdve a meleg kabátkán át a mi táskánkig. Sőt, még a bevásárlást is belepakolhatjuk, ha arra kerülne sor. Azt javaslom, olyan babakocsit válasszatok ami rendelkezik ilyennel, mert nagyban megkönnyíti a hétköznapokat.

Honnan érdemes beszerezni?

A legjobb webshop szerintem ez, ahol multi babakocsikat árulnak. Itt hatalmas választékban nézegethetünk mindenféle multi babakocsit. Nagyon jó az ár érték arány. És mindenki megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő terméket. Az oldal használata egyszerű, és nagyon barátságos. A szállítás is ingyenes, amennyiben 100 ezer forint felett vásárolunk.

Én nagyon elégedett vagyok az innen vásárolt multi babakocsival. Nekünk teljesen bevált, mert strapabíró és praktikus. Nem kell kompromisszumakt kötni vele.

Remélem hasznosnak találtátok a bejegyzésem. Sok sikert a továbbiakban mindenkinek!