A redőnyhúzkodás és a magánnyomozó iroda árak

Ismerjük a Twin Peaks című sorozat Nadine nevű, kalóz szemkötős karakterér? Egy nagyon bohókás, kissé talán félkegyelmű, de szerethető, hisztériás háziasszony, aki a sorozat első évadában nem törődik mással, csak azzal, hogy képes legyen feltalálni, szabadalmaztatni élete legnagyobb találmányát, az abszolút nesz nélküli, csendesen húzható redőnyt.

A sorozatban végül sikerül is neki egy véletlen folytán feltalálni, ám a szabadalmi irodában nem fogadják el, mondván, nem volna túl jövedelmező találmány. Ez később Nadine öngyilkossági kísérletéhez vezet, de remélem nem árulok el nagy titkot, ha elárulom, hogy a huszonöt évvel később folytatott sorozatban Nadine él és virul, és bizony sikerül elfogadtatnia a nagyszabású találmányát.

Hogy miért jutott mindez eszembe? Nos, az én sztorim kevésbé ilyen bohókás és kellemes. Mindenestre egy ilyen, csendesen húzható redőny számomra is rendkívül hasznos lenne, lett volna az elmúlt napokban. Ugyanis egy jó ideje, hogy mióta itthonról dolgozom, miután a cégünk home officeba kiszervezte az egész tevékenységét, észrevettem, hogy a férjem később ér haza rendszeresen, mint kellene. Idővel pedig arra is figyelmes lettem, hogy mikor beáll a parkolóba az autójával, rendszeresen a telefonjával bütyköl még, vagy telefonál rajta, és ilyenkor mindig gyermeki, tiniket idéző mosoly villog az arcán.

Igen, kitaláltátok, azt gyanítom, hogy van valakije. És én is olyan mániákusan húzkodom azóta a redőnyt, mikor hazaér, mint a Twin Peaks Nadinje.

Csak hogy persze idővel le is buktam, a redőnyt ugyanis nem lehet halkan húzkodni. De a férjem továbbra is gyanúsan viselkedik, sőt, azóta óvatosabb, és nem telefonozik a kocsijában, hogy észrevette, mikor leskelődtem rá.

Egy nap aztán a Kínai negyed című klasszikust néztem, amiben Jack Nicholson egy magánnyomozót játszik, és ekkor hasított belém az ötlet: nekem is fel kellene fogadnom egy ilyen embert. Utánajártam a magánnyomozó iroda áraknak, és úgy döntöttem, hogy ezt a lépést most mindenképp meg kell tennem. Noha kicsit féltem, mert ahogy utána olvastam a dolgoknak, rájöttem, hogy a magánnyomozók többnyire nem ilyen házasságtörőkkel foglalkoznak, hanem nagyon komoly jogi és pénzügyi visszaéléssekkel, banki ügyletekkel meg satöbbi. Szóval kicsit degradálónak éreztem, hogy ezzel forduljak hozzá, de úgy döntöttem, nem fog érdekelni. A lényeg, hogy kiderüljön az igazság. Márpedig a hűtlenségi ügyek esetében a tények feltárásához elengedhetetlen ez a fajta megoldás. Vagyis a mozgó követés, amely során a megfigyelt személy mozgásban van, s közben tartja szemmel a megbízott szakember. A félrelépéseknek pedig igen komoly jogi következményei is lehetnek, s a bíróság előtt természetesen bizonyítékokkal kell szolgálni. Ezért fontos, hogy egy olyan embert bízzak meg a megfigyeléssel, akinek a szeme sarkában mindig ott lebegnek a különböző jogi paragrafusok, lehetőségek, hogy ezek alapján cselekedhessen a legnehezebb helyzetekben is. Szóval elég annyi hozzá, hogy a megfigyeléshez jó alapos felkészültség kell, és az én általam kiszemelt detektív ezekkel rendelkezik szerencsére.

Na és igen, a magánnyomozó iroda árak eléggé jók ahhoz, hogy fel is bérelhessek rá valakit. Úgyhogy most várom az eredményeket. Bízom benne, hogy csak a képzeletem játszik velem. És akkor végre a redőnyt sem kell többé húzkodnom őrültek módjára.

magánnyomozó iroda árak