A redőny szerelő, és a cross sisak

Ezt a sok eső, már tényleg nagyon elegem van belőle. A mai éjszakára meg még egy jó nagy adag szél is társult mellé, így reggel kíváncsian mentem körbe a portán, hogy vajon mi is ment tönkre, vagy mit vitt el a szél.

A vihar károk

Mi szerencsések vagyunk, mert nem okozott különösebb kárt, még a tyúkól tetejét sem vitte le, amitől igazán tartottam, mert nincs a legjobb állapotban. Elképzeltem bent a szobában ülve, red-926709_640hogy vajon a tyúkjaim mit szólnának, ha egyszer csak nem lenne tető a fejük felett. Hű, miután belegondoltam, gyorsan elhessegettem a gondolatot, mert biztosan frászt kaptak volna, na meg persze én is reggel. Főleg most, hogy az egyik végre megült magától, és van pár tojás alatta. Ez az első alkalom, hogy ilyen előfordul amióta tartom őket, így most nagyon vigyázok rá.

Na szóval a reggeli kávé után munka előtt úgy döntöttem, hogy csak körbe nézek, lássam mi is a tényállás. Szerencsére minden a helyén volt, igaz szegény szomszédunk nem járt ilyen jól, neki a fás tároló tetejét megkezdte egy kicsit a szél.

Már kezdtem örülni, hogy itt minden rendben van, és semmi kárt nem okozott az éjszakai vihar, mikor megláttam a kis konyha leszakadt redőnyét.

A redőny szerelése

Mentem is be gyorsan, hátha meg tudom csinálni, de rájöttem, hogy esélytelen, hiszen kiszedte a helyéről, és be is akadt. A házban közöltem a párommal a tényállást, és hogy kell egy szerelőt keresni, aki megnézi, és helyre rakja, mert nekem nem sikerült.

Azt mondta, hogy majd ő mindent elintéz menet közben, keres egy szerelőt, ne aggódjak rajta.

A gyors eredmény

Napközben egyszer csak csörgött a telefonom, és Karcsi volt az a párom. Elmondta, hogy lebeszélte a redőnyöst, és hogy délután jön 5 óra felé. Magam is meg voltam lepődve, hogy milyen gyorsan elintézte a dolgot. Megbeszéltünk mindent amit kellett. A nap elég nyugalmasan zajlott, munka után pedig igyekeztem haza a szerelő miatt, hogy mire ő jön én már készen legyek pár dologgal. Fel szerettem volna tenni az ételt főni, és egy adag mosást is be kellett tennem, hiszen elmaradt tegnap.

A szerelő pontos volt, mert 5 órakor hallottam, hogy szól a csengő, gondoltam, hogy csak ő lehet. Persze utána futott végig az agyamon, hogy remélem valami normális fazon, hiszen telefonon keresztül soha nem lehet tudni, hogy ki milyen. De nem panaszkodhattam, mert a maga módján még jól is nézett ki. A kezében egy cross sisak, a hátán meg egy hátizsák. Gondoltam is magamban, na ez is nagy szerelő lehet, ha ennyi az összes felszerelése, de mindegy, majd lesz valahogyan.

Végül összességében nem panaszkodhatok, hiszen fél óra alatt megcsinálta nekem a redőnyt, bár közölte, hogy szegény igen csak régi darab, így nem biztos, hogy sokat fog még bírni, de ha valami van, akkor keressük nyugodtan.