A motoros boltban láttam újra a cross sisakos szerelőt

Tavaly volt egy komoly és viharos kalandunk egy redőnyszerelővel. Neeem, nem úgy… Meséltem is róla, hogy egy reggel a vihar hatalmas károkat okozott a környéken. A szomszédom hívott egy szerelőt, aki egy cross sisakkal és egy hátizsákkal érkezett. nem sok bizodalmam volt benne, de a munkája azóta is példáértékűen tartja magát.

A srác annyira jellegzetes megjelenésű volt, hogy biztos voltam benne, hogy megismerem, ha még egyszer látom. Volt benne valami vagányság, ahogy lazán , egy szál csomaggal megoldotta a nehéz helyzetet.

Nemrég aztán alaposan elszúrtam valamit. Észrevettem, hogy egy fecskepár rakott egy fészket az ereszünk alá. Nagyon örültem neki! Szerettem volna egy fa polcot elhelyezni a fészek alatt, egyrészt, hogy ne potyogjon le az ablakpárkányra a kis odúból semmi, másrészt, hogy a fiókák le ne pottyanjanak, ha már nagyobbak lesznek.

Végre, fecskéink vannak!

Sajnos a nagy akciómnak rossz vége lett. Nekitámasztottam véletlenül a létrát a vadiúj redőnyünk dobozának és az betört. A párom nagyon mérges volt miatta! Gondoltam, most jönne jól a cross sisakos redőnyös nekem is!

Pár nappal később éppen a Szentendrei úton sétálgattunk, mikor az ottani motoros bolt kijáratában egy ismerős arcot pillantottam meg.

Ezt nem hiszem el! Hiszen ez a cross sisakos szerelő!

Bár nem szerettem volna megzavarni a szabadidejében, nem tudtam megállni, hogy oda ne lépjek hozzá, és ne egyeztessek vele időpontot.Nagy meglepetésemre készségesen vállalta a munkát.

“Ha önöknek rendben van, egy-két óra múlva felpattanok a motorra, és megyek is!” – biccentett a fejével a járdán parkoló járműve mellé.

Szimpatikus fiatalember, tetszik nekem, hogy ennyire gyorsan és alázatosan végzi a munkáját. Menő, hogy pont egy olyan motoros boltban vásárol, ami én is kedvelek, pedig nem szoktam motorozni.

Hallottam róla, hogy abban az áruházban olyan ruhákat árulnak, amiket kifejezetten a magyar motorosok igényeire szabtak. A cég összeválogatta a legjobb trükköket a külföldi gyártóktól és megnézte, mi az, amit a magyar ügyfelei kedvelnek ezekből. aztán létrehozta a saját márkáját. Nekem nagyon tetszik ez a hozzáállás.

Motoros bolt
Pont egy motoros bolt előtt futottam össze a cross sisakos szerelővel

A cross sisakos szerelő egyébként aznap délután tényleg megérkezett hozzánk és néhány gyors mozdulattal kicserélte a törött tok sérült darabját. Telefonszámot cseréltünk, máskor is őt hívom majd, ha hasonló dologra lesz szükség. Neme ő lett a redőnyök motorizált lovagja.